Påskäggsjakt

IMG_3041_fotor
I år hade jag bestämt att det var dags att M skulle få gå på påskäggsjakt. Hon är nu 2,5 år så jag tänkte att det bästa sättet att göra äggjakten spännande för henne var att ta hjälp av ett snöre. Så när vi gick ut så möttes hon av det röda snöret som var fast knutet i trappan och så var det bara att följa det i jakten på påskäggen som var gömda på gården längs med snöret. Vi hade gömt Muminpåskägg och eftersom alla ägg innehåller en Muminfigur tycker jag att de bästa äggen för M, då kan hon faktiskt leka med figuren och kan även lägga till dem till samlingen av figurer som hon fick från Mumin julkalendern 🙂
IMG_3035_fotor
Hur brukar ni göra era påskäggsjakter?

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 tankar på “Påskäggsjakt

  1. Vi var ut och letade idag, de blev en traditionell ”ut och gå & söka påskägg under påsken” dvs först på hemvägen har påskharen lämnat ägg bakom träd, stenar & uppe i buskar (=

  2. Jag brukar ha bildledtrådar så att även den som inte kan läsa hänger med. När de vaknar finns kanske en bild på en tvättmaskin, då springer de dit och där finns en bild på ett badkar, en kastrull, vedkorgen osv. Sedan efter lagom antal ledtrådar hittar man sitt fyllda påskägg.
    I år led dock haren av tidsbrist så det blev bara ett brev där det stod att äggen var gömda någonstans i huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.