Fågelbogodis till påsk

IMG_3025_fotor
På Allt om mat hade de ett recept på hur man kunde göra påskgodis som såg ut som fågelbon. Jag tycket de såg både roliga och goda ut så dessa måste jag ju testa att göra nu till påsk.
I butiken så köpte jag hushållschoklad men flingor som såg ut som de hade på sin bild, dvs. som krokiga pinnar hittade jag inte. Det enda jag kom på att såg ut som pinnar och jag kunde använda var salta pinnar. Dessutom kom jag ihåg att kocken Tommy Myllymäki hade sagt i Timells skärgårdskök att ha salt i efterrätter ofta höjer smaken på den – så varför inte testa? Så med det i tanken så köpte jag nyfiket salta pinnar också salta jordnötter. Sedan försökte jag hitta godis som inte var av choklad som såg ut som ägg men det hittade jag inte så det fick bli lite godis i lite runda former istället.
Hemma var det bara att smälta chokladen och bryta ner lite salta pinnar och hälla i lite salta jordnötter, blev riktigt sugen på rocky road mitt i allt… Sedan klickade jag ut ”bon” på bakplåtspapper och fyllde boet med godiset. Mina såg inte alls lika fina ut som deras i Allt om mat, däremot blev de riktigt goda men jag hade gjort de alldeles för stora. Till och med jag tyckte en blev för mycket.
Efter påsk tror jag säkert jag gör dem på nytt men då helt utan godis och bara klickar ut teskedstora bon. En grej som jag blev sugen på att testa var att bara doppa salta pinnar i choklad och göra ”chokladsaltapinnar”, men för idag är chokladsuget mättat 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.