Mexican Train- ett favoritspel!

IMG_1066_fotor
Vi fick spelet Mexican Train i julklapp för några år sedan och mitt första minne av detta spel är inte så positivt. Vi satt och försökte spela spelet men vi fick det inte till något. Vet inte riktigt vad jag skall skylla på för i efterhand fattar jag inte hur vi kunde göra så mycket ”fel” som vi gjorde under denna första spelomgång. Men vi fick handfast hjälp av Mexican Train proffs och det tog inte länge före detta var ett favoritspel.
IMG_0836_fotor
Mexican Train är ett dominospel där man spelar på sin egen bana av dominobrickor eller på chansbanan av dominobrickor som kallas Mexican train. Spelet går ut på att man skall vara den som först lagt ut alla sina brickor. Men vägen dit kan vara krokig. T.ex. om jag inte kan lägga ut en dominobricka sätts ett tåg på min bana och då är det fritt fram för alla spelare att lägga på den banan. Finns förstås mer regler än detta men de är väldigt lätta att förstå (säger jag som fick hjälp).

Det som jag tycker är bra med detta spel är att det verkligen är ett familjespel och beroende på ålder spelar man det på olika sätt. Sist jag spelade detta var vi i olika åldrar mellan 5 och 60 år. Vissa försökte sig på taktik och andra på känsla. Riktigt roligt!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 thought on “Mexican Train- ett favoritspel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s