Lära färger och finmotorik med klädnypor

IMG_2593_fotor
Det här började egentligen med att M började visa intresse för färger och skillnaden mellan dem, så jag började fundera på hur man kunde göra en lek som hade att göra med detta. På en Facebook sida råkade jag se ett inlägg om att man kunde använda klädnypor och en kartong till just detta. I inlägget hade de målat vanliga trä klädnypor i olika färger som man skulle knipa fast på ett papper i olika färger. Jag tyckte det var en super bra idé!
IMG_2602_fotor
Så jag for iväg för att handla klädnypor i trä men på Sparhallen hittade jag dessa söta klädnypor med blommor på. De skulle passa perfekt! I ett paket fanns det 12 st klädnypor i 6 olika färger och kostade 1,50 euro.
IMG_2640_fotor
Sedan tog jag fram ett hård kartong och limmade på färgat papper i lika färger som blommorna hade. Sen var det M:S tur att börja knipa klädnyporna på rätt plats, eller att dra bort klädnypan i t.ex. grönt.

Man kan också göra det till ett spel om man har två klädnypor av varje färg. Då kan man ha ett barn på var sida och hålla kartongen i mitten och säga till barnen: orange! Och då skall man sätta den klädnypan på rätt plats på sin sida eller dra bort den klädnypan. Alternativt om man spelar det med många barn så kan man ha lika många klädnypor som barn och så får de varsin som de skall lägga på rätt färg. 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.