En burk för kritor

IMG_1745_fotor
Jag har sett många bilder på nätet av tavlor som är gjorda av smälta kritor. Endel hade staplat kritor efter varandra, andra har format kritor likt ett hjärta osv. men logiken är den samma att man smälter kritorna så att färgerna får rinna ihop till ett roligt mönster. Jag ville prova på detta men jag visste att nån tavla av detta skulle jag inte sätta upp på väggen. Så jag bestämde mig för att göra en burk för M:s kritor med den här tekniken.  IMG_1727_fotor
Jag tog en Pringles burk som jag målat vit och limmade fast kritor med snabblim. Jag radade först kritorna på bordet så jag fick en färgkombination jag ville ha och sedan började jag limma dem. Detta var inte svårt då limmet torkade på någon sekund. Viktigt är dock att man från början bestämmer sig hur man vill att kritornas papper skall vara. Jag valde att texten inte skulle synas.
IMG_1743_fotor
Jag svängde burken upp och ner och sedan var det dags för själva smältningen… Här använde jag en hårtork. Detta skulle jag inte rekommendera. För ni kan ju tänka hur allt runt i kring såg ut när kritorna smälte och fönen körde på även om jag hade underlag… Ett mindre trevligt städprojekt blev det för min del. Så använd hellre en värme pistol eller något annat som kan få kritorna att smälta utan att det far i kring så mycket. Sedan när kritorna smält var det bara att låta det hela stelna. Det tar inte länge. I med kritorna i burken och Pringles locket på så var kritburken färdig.
Själva burken är knottrig av kritorna och jag tycker att den blev riktigt bra utseendemässigt men jag hade inte riktigt tänkt igenom idén med att M skulle kunna använda den själv för att plocka fram kritorna. Utsidan på burken är nämligen väldigt intressant för ett litet barn. 😀

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.