Resesängen för lite äldre barn

IMG_2716_fotor
Ända sedan jag hittade resepottan Potette Plus (som jag bloggat om här) på Norrös hemsida har jag suktat efter deras resesäng The Shrunks och nu är jag jätteglad att fått testa den i ett samarbete med dem. M har inte använt spjälsäng på snart 1 år så det skulle kännas konstigt att lägga henne i en resesäng där hon är ”inlåst” av väggar och inte kan komma ut själv. Så jag var ivrig när paketet kom hem på posten i fredags.

Först och främst var det lätt att göra den färdig för sängdags. Jag hade sett den här videon innan och tyckte det såg ut som någon snabbspolning men faktisk gick det på noll tid att fylla den. M lade sig i den direkt, drog täcket på sig och konstaterade ”Godnatt”. Kunde knappast fått en bättre start med introduceringen av den nya resesängen 🙂
IMG_2719_fotor
En funktion som jag tycker att är suverän (och jag förstår inte att det inte finns på alla uppblåsbara madrasser) är att man kan lyfta på den inre madrassen. För det gör att det är superlätt att bädda sängen. Det är bara att trycka ner lakanet och så är det klart + att lakanet inte flyttar på sig under natten.
IMG_2738_fotor
Jag har tittat runt och för barn som inte behöver spjälsäng men ändå behöver skydd på sidorna för att inte trilla ur sängen verkar The Shrunks vara de enda resesängarna på marknaden. Med kom också en förvaringspåse och jag var lite orolig när jag skulle veckla in den igen för jag fick minnen från när man försökte få sovsäcken att rymmas i liknande påsar. Men påsen är rymlig och både pumpen och sängen rymdes in utan bekymmer. Sängen tömdes lika snabbt som den fylldes då luftpumpen (på el) både har ut och in blås (har också en större manuell luftpump till den så man kan använda den överallt). Vi kommer att använda sängen på resor, hos M:s Mormor och Morfar men också att ha hemma som extra säng för barn när vi har gäster. Sedan har tanken slagit mig att tälta med M i sommar och då kan hon även ha den där att sova på. 🙂

(Min säng är från Norrö men såg att Lekmer.se och Lekmer.fi just nu har rea på olika resesängar av The Shrunks)
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Resesängen för lite äldre barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s