Remsor då ett sår spricker upp

IMG_2650_fotor
I somras lyckades jag med konststycket att hugga mig själv i knäet med en yxa, men jag kom undan med ”bara” ett par söndriga byxor och ett jack i knäet. Det behövdes inte sys men ett sår som ”spricker upp” när man rör sig är inte kul (tänk er papercut på fingret). Då var jag glad att vi hade Steri-Strip med oss (När M var lite på 1 år föll hon och slog hakan så hon måste sys och då fick vi tipset om Steri-Strip på sjukhuset och sedan dess har vi sett till att ha dem i första hjälp väskan). Så jag vill ge tipset vidare om dessa dyrgripar (för de kostar ganska mycket: 6 st remsor kostar ca 9 €) men det var guld värt att ha dem både när M hade fallit och när yxan träffade mitt knä. Det var bara att tejpa över såret med remsorna och så fick båda sår ytorna kontakt direkt och höll ihop såret istället för att de sprack upp och blödde. På mitt knä har jag ett ärr som påminner mig om ”yxincidenten” men såret läkte sedan väldigt snabbt och ser faktiskt riktigt bra ut, om man nu kan säga det om ett ärr. 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s