Gilla, dela och kommentera på bloggen! Vinn ”min första gästbok”!

IMG_2383_fotor
Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den underbara boken ”Min första gästbok” (läs inlägget här) och det är en helt underbar bok som jag nu är så glad att jag får lotta ut till någon av er! I boken finns också en hälsning från Thyra Brandt som skrivit boken 🙂

HUR TÄVLAR MAN?
Gilla ”Jag ska bara” på Facebook
Dela det här inlägget från ”jag ska bara” Facebooksida
Kommentera detta inlägg med någon speciell sak eller grej som du minns från din barndom som du tycker är/skulle vara roligt att ha kvar som vuxen.

(Då du kommenterar (kommentarerna har en liten fördröjning då jag skall godkänna dem först) skriver du in ett namn du vill att syns på bloggen och din e-post i fältet för det (denna syns inte officiellt på bloggen utan endast för mig) och jag kontaktar vinnaren på den angivna e-post adressen. Namnet som vinnaren kommenterat med kommer att publiceras på bloggen. Man kan endast tävla en gång med en e-post adress och jag godkänner kommentarer med jämna mellanrum så ni kan alltid dubbel kolla att kommentaren säkert kommit med.)

Tävlingen avslutas 13 februari kl 23.59.59 och vinnaren utses den 14 februari och jag kontaktar vinnaren från e-posten jagskabara(at)outlook.com och om jag inte nått vinnarna innan den 24 februari utses en ny.

LYCKA TILL!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

27 thoughts on “Gilla, dela och kommentera på bloggen! Vinn ”min första gästbok”!

 1. Ja saknar på vintern mest pefflettin som man satte fast på rumpan. Den va en gul plast ”skål” man satte på rumpan o band fast med lila band. Så behändiga så man.behövde bara gå upp o sätta sig ner o åka utan att måsta hålla i eller så 🙂 o d e alltid roligt att åka i backen på vintern!

 2. Som barn hade jag en liten korg, liknade på mormors ”stora” handlingskorg, den var rolig och användes till allt 🙂

 3. Jag hade en mjukissäl som hette Diana, kallades så efter prinsessan 😉 jag sov med henne tills jag var rätt stor! Den skulle jag vilja ha kvar för att ge till mina barn

 4. Födelsedagskalasen på Jumo dit nästan hela byn kom och några till. Skulle vara roligt att ha namnen på alla som varit på kalasen.

 5. Jag önskar att jag hade skrivit upp vad gammel faster berätta åt mig vad jag gjort när jag var lite och sparat det och även vad mina syskon och pappa gjort.

 6. Då min mor sparat i princip ALLT från när vi var små så är det inte någon sak jag egentligen saknar utan mer alla historier och anekdoter de äldra berättade men som man inte hade något intresse av att lägga på minnet då. Men idag, då skulle de har varit guldgruvor.

 7. En vän till mig fick i konfirmationspresent dagstidningen, som var från dagen då hon föddes. Eftersom jag själv gärna också skulle ha en sån, så har jag sparat dagstidningen då t.ex. mina egna barn och bekantas barn blivit födda.

 8. Jag fick en mjukis kanin av min gudmor då jag var liten, den hängde med mig i många år! Den finns faktiskt kvar ännu:)

 9. Plätt tävlingarna! Både mormors stora plättar med socker och jordgubbar och farmor som stekte småa plättar i prydliga högar som vi åt massor av och tävlade om vem som åt mest plättar utav alla barnbarnen…

 10. Hej
  då jag var ett litet barn fick jag en teddyhund av min riktige far och denna hund hade tänder
  omman stack in fingret i munnen så kunde man känna hundens tänder och hunden måste ha ramlat ur bilen då vi var och hälsade på bekanta och den hunden hittades aldrig
  men tänkt på den ofta och har heller inte sett den ute någonstans fast jag har googlat
  så det var min bäste vän då jag var ett barn.
  Titti

 11. Mina dagböcker som inte finns kvar…jag skrev dagbok varje dag i många år, från det jag lärt mig skriva & fram till jag var i 16-17 års åldern. Skulle vara kul att läsa & se hur livet & tankarna var då.

 12. Gillar och delat på fb, Annica Nilsson

  Jag minns när jag åkte spark med min hund och när jag blev trött så band jag fast hunden i sparken oc bad honom dra mig hemåt. och det gjorde han 😀

 13. När jag var liten hade vi en stuga i skogen i Småland, den låg på ett berg, över vår alldeles egna insjö. Och när man gick ut från stugan och gick en liten bit in i skogen, då kunde man titta på älgar eller plocka bär. Tyvärr har vi inte kvar stugan, jag hade verkligen velat kunna åka dit med barnen….En under bar plats med underbara barndomsminnen….

 14. Jag är med och har gillat och delat (Carola Lind)
  Svårt, har kvar min mjukiskaning (gul och blå) som hette Stenmark *s* annars vet jag inte – har mina första skridskor kvar också alla mina tre har lärt sig åka med dem

 15. När jag var liten fick jag en leksakshund som gick, skällde och kunde ruska på huvudet, Snällis heter han och han finns självklart kvar än idag, men med ålderns rätt orkar han varken skälla eller gå men han är fortfarande lika älskad.

  Fick också en ET figur med lysande finger men min mamma tyckte den var hemsk och kastade den, den hade jag gärna haft kvar! 🙂

 16. Allt bus och lek med grannbarnen som man sprang ut och in hos när man var liten. Tänk så roligt man hade! Alla fick vara med och på alla minnesbilder framför mig ser jag barn som skrattar så att de nästan kiknar! Så avslappnat och enkel samvaro! Som vuxen springer jag inte obehindrat in till grannarna och busar runt….. även om det skulle varit kul att ha det så nu också!!

  Gillat och delat på Facebook!

 17. Jag har kvar min gula nalle som pappa hämtade åt mej när han kom hem från sjön.Den är ett kärt minne som följer med mej varje flytt och den finns alltid framme på bokhyllan 🙂

 18. När jag var liten hade jag en snuttefilt som jag släpade med mig överrallt. Den finns kvar inramad i en tavla. Den är inte vacker men betydelsefull!

 19. Jag gillar på FB och har delat under mitt namn Jennya Johansson
  Denna bok skulle passa perfekt till något av mina två barnbarn!
  En sak jag minns från min barndom är en ful mörkblå tung duffel som jag fick när jag var ca 6 år gammal. Även om det var modernt med dufflar då så tyckte jag den var pinsam och jag minns hur tung den var. Använde inte den så många gånger…
  Glada hälsningar Jennya

 20. En nalle från förr är det jag har sparat! En nalle som har varit med länge och finns med på många bilder från min barndom. Min nalle!!
  Gillar dig på face sedan tidigare 🙂 och delat!

 21. när man var liten hade man inga bekymmer och hittade på en massa tokigt..ack dessa minnen. som att gå på isarna istora utfallsdiken och se vem som far igenom först. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s