Få spökena i säng till läggdags!

IMG_1651_fotor
Det här spelet är perfekt som hjälp till barn som är rädda för spöken men är också roligt fast man inte är rädd. Spelet heter Ghost Tower (Bloggåva) och blev utsett till åretsbarnspel i Sverige 2013 och det som jag tycker är extra kul är att det är ett samarbetsspel, så här finns ingen vinnare eller förlorare.
IMG_0732_fotor
Spelet går ut på att man skall försöka få alla spökbarnen att sova innan klockan slår 12. Detta gör man genom att likt ett memoryspel vända på brickor. Då tre brickor med samma färg på spökbarnen vänds efter varandra får man lägga den spökfamiljen att sova i sitt rum i spöktornet. Kruxet är att vänder man en bricka som inte hör till den första brickans spökfamilj vrids klockan fram 5 minuter. Spelarna får hjälpa varandra och prata var de tror att t.ex. det andra rosa spöket är. Spelet kan spelas med olika svårighetsgrad beroende på ålder t.ex. att man börjar med att klockan startar på 21 eller på 23. Spelet är rekommenderat från 5 år och det stämmer ganska bra tycker jag. Men kan väl säga att jag själv har varit den största orsaken varför klockan tickar snabbt och inte barnen jag spelat med. 😉

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s