Glöm inte biblioteket!

IMG_1317_fotor
Det har blivit mycket Mumin nu så jag tänkte introducera lite nya figurer för M och vad är inte en bättre plats att göra det på än på ett bibliotek? Bibliotekens barnavdelningar är oftast så fina och mysiga så man själv skulle vilja vara där även om man inte hade ett barn med sig. Så vi for iväg till Finströmsbibliotek och det första vi hittade där var Vem leker med garnet? och ett akvarium så M stortrivdes!
IMG_1536_fotor
Men jag lyckades också introducera en ny figur (Pippi) och dessutom hittade jag många böcker i seriern Ellen och Olle sjunger som M tycker mycket om.IMG_1371_fotor
Som pricken över i:et hittade vi dessutom böckerna Husdjur och Musik ur serien Nyfikna öron. M fick boken Djungeldjur i present när hon var jätteliten och lärde sig snabbt att trycka med sitt lilla finger på den runda knappen för att höra t.ex. hur elefanten lät. Så det blev lite nostalgi där i biblioteket. Dessutom stötte vi på en hylla som jag inte tänkt på innan dvs. att man kan låna DVD och CD:n också. Så vi lånade en CD med MoraTräsk greatest hits och en DVD med Grodan & vännerna.
Så eftersom jag själv tyckte de var så mysigt att sitta med M i biblioteket så kände jag för att slå ett slag för de fina biblioteken som är riktiga guldgruvor 🙂 Tror jag skall fara på biblioteksafari runt Åland med M! 😀

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s