Lock för barnmatsburkar

IMG_0910_fotor
När man första gången skruvat av locket på barnmatsburen är det inte det lättaste att få tillbaka det. Verkar som om locket i samma ögonblick som det säger ”plopp” tar en ny form där poängen är att den inte skall passa på burken den just satt på- i allafall inte på första försöket. Då gäller det att ha nerver vilket alla kanske inte har. Jag har nerver men speciellt när jag har med fruktburkar på utflykter så vill jag väldigt gärna att locket sitter kvar också då det är i ryggsäcken. Så jag sökte på nätet och hittade ett lock som var gjort för barnmatsburkar och fick testa dem i ett samarbete. Locket heter Lidodido och funktionen är att man trycker fast det på burken, inget skruvande här.
IMG_0912_fotor
På bilden ovan ser ni att det finns en tunn skåra där glaskanten platsar och när man trycker fast den sitter den också där. Jag trodde det skulle vara lättare att få av locket men det är bara bra att man får ta i lite, då sitter det också kvar på burken när den är i ryggsäcken. Eftersom jag inte är ett stort fan av handdisk så är det ett minus att locket inte går att diska i diskmaskin men förutom det så har det fungerat bra. Inte en enda gång hittills har det blivit onödigt kladd i ryggsäcken 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Lock för barnmatsburkar

  1. Ping: Gilla och dela! Sedan får alla ett Lidodido då man kommenterat inlägget på bloggen! | Jag ska bara

  2. Vilken smart ide. Jag har också irriterat mig på lock till barnmatsburkar och vajre gång bävat för att en öppen barnmatsburk ska välta i skötväskan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s