Virkad väska och armband av öppnare från aluminiumburkar

IMG_1349_fotor
För några veckor sedan var jag på fest och hade ingen passlig väska att ha med (Ni vet när ingen av de femhundraelva väskorna man har känns rätt) så for iväg på festen med en lånad väska. Så efter det har jag försökt hitta en bra väska som bara behöver rymma telefon, nycklar och kort. Men hittade ingen som kändes bra. Då kom jag ihåg att det på Keistiödagen i somras fanns en tävling där man skulle gissa hur många ringkapsylöppnare (kapsyl, flärp, mojäng eller vad det nu heter alltså den lilla grej man viker upp för att öppna en aluminiumburk) som en väska var gjord av, en sån väska skulle jag ha!
IMG_1101_fotor
Det absolut svåraste med det här är att få ihop tillräckligt med öppnare.
IMG_1366_fotor
Det ni bör tänka på är att alla öppnare inte ser likadana ut. Jag använde mig enbart av den som syns längst upp till höger.

Sy ihop öppnarna
Här hittar ni en bra beskrivning på hur man syr ihop öppnarna med varandra och också hur man skapar en matta:

Armbandet
IMG_1359_fotor
Till armbandet använde jag 24 öppnare. Jag virkade ihop dem med 2 fasta maskor så att det blev två rader med 12 öppnare i varje rad. Sedan fick jag inte tag på ett riktigt armbandslås så jag använde mig av svart gummiband istället.

Väskan
IMG_1353_fotor
Till väskan använde jag 276 öppnare. Jag virkade ihop dem på samma sätt som armbandet med 2 fasta maskor så att det blev 12 rader med 23 öppnare i varje rad. Efter att ha virkat själva mattan så virkade jag varje höger och vänster kant på mattan med samma svarta tråd så att jag skulle kunna sy ihop väskan. Sedan var det bara att trycka ihop sidorna och sy fast dem så spänt det gick. Riktigt längst ner så blir det en liten öppning men för mig spelade det ingen roll. Sedan sydde jag fast en dragkjed och väskan var klar. För att skydda innehållet mot burköppnarnas vassa kanter är det klokt att lägga in  ett foder i väskan.

Tack alla som bidragit med öppnare! 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

15 tankar på “Virkad väska och armband av öppnare från aluminiumburkar

 1. Hej. Jag måste fråga vad det är för tråd eller garn du har använt för att göra väskan. Jag har samlat ihop massa öppnare på jobbet och nu väldigt länge försökt hitta något lämpligt att virka med. Ytterst tacksam för svar!! De är väldigt nyfikna på hur det ska bli på jobbet 🙂
  /Aleksandra

  • Vad roligt! När du har öppnarna samlade går det fort sen! 🙂 Jag köpte det i matvaruaffären och det var typ som vanligt bomullsgarn tjockare än det som amn virkar vanliga dukar med. Jag ska kolla exakt vilket garn det var när jag far till butiken nästa gång för har inte banderollen kvar från nystanet! 🙂 Återkommer!

   • Nu har jag kollat! Garnet heter Puppets Lyric 8/8 och jag använde det helsvarta. Det är virkgarn i 100% bumull. Lycka till! 🙂

  • Vad roligt! Det gick inte åt mycket garn, om jag minns rätt köpte jag två nystan på 50g men behövde bara använda ett. Men det beror lite på hur tjockt du vill det som skall virkas (t.ex. på sidorna och vid dragkeden kanske man vill ha lite extra garn) och så beror det på hur spänt du virkar. Så jag köpte två för säkerhetsskull för att inte heller hamna på två olika färgnyanser. Men som sagt klarade jag mig med ett.

   • Hej ☺
    Hur sydde du fast dragkedjan?
    Har sytt klart väskan,men vet inte riktigt hur ja ska få på dragkedjan så de blir snyggt ☺

   • Vad roligt att du kommit så långt på den! Jag gjorde så att jag öppnade dragkedjan och sen sydde jag fast den ordenligt i ändan där man börjar dra upp den. Sen är själva mattan av kapsyler gjord så att det mellan varje kapsyl är virkat och i den virkningen sydde jag fast dragkedjan med många stygn. Och i varje ända så sydde jag många många stygn så det säkert skulle hålla. Sen drog jag fast dragkedjan och det har hållit och fungerat. Kom ihåg att ha ett innerskydd för t.ex. telefon för annars kan kapsylerna skrapa den. lycka till!

 2. Jag tänkte ge mig på armbanden – går till mina kompisar också. Jag är osäker på hur de ska fästas ihop – Du skriver fasta maskor, som jag kan virka men jag får inte riktigt ihop det ändå. Varför ligger de två raderna omlott i mitten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.