En roligare halsduk – armstickning

IMG_1298_fotor
Jag gillar att sticka men jag minns att sticka halsdukar var det absolut tråkigaste, monotona och dessutom tog de så fruktansvärt länge att göra. Så gissa om jag blev glad när jag kunde stickade en halsduk på ungefär en halv timme plus att det var riktigt roligt. Det är dessutom superlätt och det enda du behöver ha hemma är en sax och garn.
IMG_1295_fotor IMG_1285_fotor
Jag använde mig av 10 st trådar av vitt garn för jag ville ha den jättefluffig, men egentligen räcker det med två tjocka trådar. Eftersom jag hade så många nystan så la jag dem i en större plast hink så att de inte skulle rulla runt på golvet medan jag stickade med mina armar.
IMG_1281_fotor
Jag lade upp 12 maskor på mina armar och stickade 20 varv med mina händer. Sydde ihop ändorna och fäste trådarna och så var min halsring klar 🙂 Jag stickade som sagt 20 varv men det skulle ha räckt med 15. Det här sättet att sticka halsduk är betydligt roligare, snabbare och enklare än med ”vanliga” stickor. 🙂

Här hittar du två olika klipp som beskriver hur man armstickar:

Nyhetsmorgon: sticka utan stickor

Lycka till! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

8 tankar på “En roligare halsduk – armstickning

  1. Häftigt! Hur många meter krävs till en halsduk, alltså hur många meter måste varje nystan vara, och hur tjockt var garnet du använde, ca hur många mm?

    • Hej! Det beror väldigt mycket på hur tätt du stickar på händerna, hur lång och bred halsduk du vill göra. Jag gjorde endast ett varv runt halsen och har tyvärr inte något antal meter för hur mycket som gått åt. Jag vet att jag också testat med http://www.jarbo.se/produkter/garn/molly/ och de är 50 m långa och det tycker jag var blev för kort halsduk. Garnet jag använde hade en diameter på 4 mm på en tråd. Det finns också att köpa nystan som färdigt har en ordentlig tjocklek (typ 1-2 cm). Jag skulle åtminstone köpa 75 m garn och testa i butiken hur tjock ”tråd” du vill ha. Behöver du 12 trådar eller räcker det kanske med 4 om garnet är tjockt. Ett tips är att göra en tunnare halsduk av akrylgarn eller bomull nu till sommaren. Lycka till! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.