Vinn ett paket från Serla! 10 st paket lottas ut :)

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hushållspappersrullen Giant XXL (läs inlägget här) och nu vill Serla dela ut 10 stycken paket till mina härliga läsare!
IMG_1104_fotor
Paketet består av en Giant XXL rulle och 2 paket Hushållsark och hela paketet motsvarar 13 rullar vanliga hushållspappersrullar. Så nu har alltså 10 st möjlighet att prova på Giant XXL om ni inte redan har gjort det 🙂

HUR TÄVLAR MAN?
Ni får gärna gilla ”jag ska bara” på Facebook som ni kan göra till höger här på sidan om du använder dator eller längst ner på sidan om du använder telefon och dela det här inlägget på Facebook. Du är med i tävlingen genom att kommentera detta inlägg med vad man kan göra för pyssel eller rolig idé med tomma hushållspappersrullar. Då du kommenterar (kommentarerna har en liten fördröjning då jag skall godkänna dem först) skriver du in ett namn du vill att syns på bloggen och din e-post i fältet för det (denna syns inte officiellt på bloggen utan endast för mig) och jag kontaktar vinnaren på den angivna e-post adressen. Namnet som vinnaren kommenterat med kommer att publiceras på bloggen. Man kan endast tävla en gång med en e-post adress och jag godkänner kommentarer med jämna mellanrum under dagen så ni kan alltid dubbelkolla att kommentaren säkert kommit med. Tävlingen avslutas 7 januari kl 23.59.59 och vinnarna utses den 8 januari och jag kontaktar vinnarna från e-posten jagskabara(at)outlook.com och om jag inte nått vinnarna innan den 14 januari utses en ny.
LYCKA TILL!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

42 thoughts on “Vinn ett paket från Serla! 10 st paket lottas ut :)

 1. Här är vi väl inte mer kreativa än att vi tejpar ihop dem till kikare. Eller sätter en flörtkula på och har den till mikrofon.

 2. Jag hittar inte ‘gilla på facebook’ knappen =( Ska be någon hjälpa mig hitta den sen! Men jag följer din blogg och älskar att du alltid kommer med så kreativ inspiration 🙂

  Jag har nyligen börjat spara på hushållsrullar (samt toalettrullar) för att virka pennfodral av dem – än så länge bara gjort ett, nästa ska bli till min kille som äntligen ger sig på plugget igen 🙂

  Gott nytt år!

 3. Här lagas det allt från gubbar till kikare med hushållspappers rullar eller bara färglägger dem snyggt. Äldsta dottern som är kreativ 🙂

 4. På förskolan målar de dem, fyller med ris, bönor etc. och gör instrument – eller så kan de användas som djurkroppar att sätta ben och huvuden på!

  Hemma använder vi dem till kabelsamlare, och som pennställ (man klär dem med tyg och gör en botten).

  Om man delar en rulle i tre eller fyra delar blir de lagom stora att driva upp småplantor i. Perfekt, för man ser var varje planta är!

  Stängd i toppen med några häftklamrar, blir det perfekt förvaring till t.ex. bestick i på utflykten, eller att packa småsaker i när man reser.

  Gillar båda sidorna som Paola Allegrini

 5. Tomma hushållspappersrullar använder jag när jag ska plantera, det är kanon att plantera tex Luktärter i, rötterna är känsliga när dom ska planteras om, perfekt att förså i rullar.

 6. Jag är med :).
  Jag tycker det är perfekt att göra roliga gubbar av tomma rullar. Klä i roliga tyger, eller måla rullarna och lite glitter är också fint. Sen sätter man piprensare som armar och fötter kan man måla ett par skor och klistra fast under rullen. Ögonen tar man såna i plast som irisen rör sig i :). Sen är den klar! Toppenbra tips för barnen när det är tråkigt väder ute. Till jul och påsk kan man göra tomtar, änglar och kycklingar, påSkkärringar. Bara fantasin sätter gränser!

  Delar på fb också, Nathalie teodorson.

  Gott nytt år!

 7. Hej!
  Precis som flera andra så tycker jag att det är perfekt att driva upp plantor i rullarna. De kan planteras ut direkt i rabatten där rullen så småningom förmultnar.
  Ett annat bra tips är att göra smällkarameller av hushållsrullarna som man klär in i fint silkespapper, klistrar fina bokmärken på och lägger i granen. Fint!
  Sen brukar jag göra kattleksaker av dem. Man lägger i lite godis och förseglar sidorna och det blir ett spännande tidsfördriv för uttråkade katter (eller hundar)!
  Man kan också göra roliga hinder/tunnlar till sin hamster/marsvin med tomma rullar som man målar fint.

 8. Jag delar åsikt med de flesta här ovan angående användningsområden, men man kan också göra roliga draperier/gardiner/rumsavdelare på olika sätt. Lackfärg, glitter, tyg, tidningspapper ja bara fantasin sätter gränser för hur de ska dekoreras. En träplatta med hål i i botten som du trär ett snöre igenom och gör en knut, sen gör du en rad i önskad längd och det är snyggt om du fäster på samma sätt högst upp.

 9. Vi brukar gömma godis åt hunden i en rulle. vika in ändarna,tejpa fast. Det blir billig leksak o smakligt tidsfördriv åt hunden.

 10. Jag och min son bygger banor för hot wheels bilar. Best resultat för man om man skär rullarna i mitten, då passar banan och till lite större bilar. Banan till kulor har vi också bygd 😉

 11. Vi klistrar paljetter och annat ”fint” på rullarna och har dem som stjärnkikare 😉
  Eller så tar mamma med dem till jobbet så att djurparksdjuren får leka med dem 🙂

 12. Man kan göra både tomtar och påskkärringar. Själva rullen är kroppen som kläs med tyg och en flirtkula får bli ansikte. Annars är de användbara till smäll-karameller. Hus och toarullar är super för pyssel. Gillat och delat på FB som Elga Holm. God fortsättning!

 13. Vi lägger en julkola eller annat julgodis inuti och klär sedan rullarna med silkespapper i två färger som vi knyter fast på var sida och klipper efter att papperet vikts som ett dragspel. Det blir fina smällkarameller med fransar som vi klistrar bokmärken eller klistermärken på och fyller julgranen med. Så blir julgransplundringen extra rolig Tjugondag Knut.

 14. Min treåring samlar på rullarna. Vad han ska ha dem till vet jag inte. Ibland målar vi dem i så många färger vi kan, annars snor jag dem (det märks garanterat inte) och har som stöd till mina presentpapper 🙂

 15. Till julgranen blev de smällkarameller och tomtar. De går också bra att förvara virknålar och stickor i dem om man viker hörnen (”

 16. Här blir man glad när en stor och ganska hård rulle blir över till att rulla upp alla små dukar på precis som förr, det känns så onödigt att stå och stryka dukarna annars om de ändå blir skrynkliga direkt, så gamla husmors knep man gjorde förr håller ännu.:)
  GOTT NYTT 2014, må det vara fyllt med glädje, god hälsa och massor av kärlek!! ❤

 17. hej
  jag är med
  att bygga mini koja oed tomma rullar men först måla med vattenfärger och låta rullarna torka
  sen börjas det byggas
  jättekul
  hoppas på tur
  Titti

 18. Måla sätt nått för botten och ha som pennställ.
  Tvinna snören runt och gör en tomte.
  Billigt pyssel till barnbarnen,de mälar och såtter flörtkulor som huvuden,de har massor av fantasi.
  Gillar delar på FB Eva Flood

 19. om man som jag har höns som ruvar på ägg kan man efter en veckas värme under mamma höna ta ut ägget och lysa på det med en stark dyr ägglysningslampa för att se om det börjar växa till blodkärl o en liten plutt som efter ytterligare två veckor ska bli en liten dunig kyckling. Eller så kan man ta en stark ficklampa och tejpa på en toarulle, som man gör lite smalare med ett veck i ytteränden, och sedan svart eltejp runt, detta funkar nästan lika bra:)

 20. Jag tar spraylim och klär in rullen med snyggt papper eller tyg.
  Trycker till sidorna så det blir som ett paket med hål i. (sämsta beskrivningen någonsin…)
  Lägger i tex pengar, som ges till syskonbarnen vid födelsedagar, och knyter ett paketsnöre som håller in de vikta kanterna.

  Blir jättefina små paket!

 21. Panflöjt eller andra instrument, borg eller slott, fyr eller kikare, lampa…möjligheterna är oändliga 😉

 22. Gillar på FB och delar inlägget på min sida.
  Man kan göra fina armband av dem genom att lägga dem ner och skära i valfri bredd, ungefär som när man skär degen till kanelbullar. Sedan gör man ett snitt på ett ställe så den öppnar sig och blir stor nog att trä på armen. Man klär den sedan med tyg (man kan måla den innan om man vill) och dekorerar den samt gör små hål så att man kan trä ett fint band igenom som man använder att liksom knyta ihop den med på armen.

 23. Jag skulle göra en väggdekoration av dom tomma rullarna & spray dom svarta så ser det ut som gjutjärn. gillat & delat. 🙂

 24. jo det går att använda så att man ser vem som får flest in i en papperskorg av tex tio rullar på 3-4 meters avstånd behöver ju int va rädd att välta alttförmycket i huset då dom är lätta

 25. Jag gillar och delar (maria mattson). Senast jag använde tomma pappersrullar var nu innan jul när jag och barnen gjorde smällkarameller! Annars brukar minstingen använda dem som de är och stoppa saker i dem, bara för att det är kul 🙂

  Mvh Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s