Lära sig med Mumin

IMG_1088_fotor
M är ju väldigt förtjust i Mumin och det kan man inte missa om man varit hem till oss: Muminkramdjur, Muminkalender, Muminland på väggen i hennes rum, kläder med Mumin, Muminmuggar, Mumininmaracas…. Ja, listan kan göras lång på grejerna du möts av när du stiger innanför dörren. Det finns en väldigt stor fördel med att ens barn blir fascinerade av en viss sak om det sedan är Mumin, Djur, Angry Birds, Bilar eller något annat. Fördelen är att barnet redan har ett intresse i figuren och att man genom den figuren kan introducera annat till barnet. Så jag blev jätte glad när jag hittade bokserien Mumins lilla bok om…. i Mariehamnsbokhandel. M lärde sig orden i Mumins lilla bok om ord väldigt snabbt så jag for iväg och köpte Mumins lilla bok om motsatser också. Den tycker jag är riktigt bra då det beskrivs om inuti/utanför, uppe/nere osv. med hjälp av Muminfigurerna. Senaste tillskottet hos oss ur den serien är Mumins lilla bok om färger och Mumins lilla bok om siffror. Jag tycker fortfarande att Mumins lilla bok om motsatser är bäst men färger och siffror kommer tätt där efter! 🙂
IMG_1046_fotor
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s