Alfabetkort- Bokstäver för barn

IMG_0358_fotor
Jag fick lite iver att börja göra saker som M kan ha nytta av nu på ett sätt men på ett annat sätt lite längre fram. Då kom jag att tänka på Alfabetet som fanns på skolväggen när jag gick i lågstadiet. Där fanns alla bokstäver uppradade och på bokstaven A fanns även en bild på en Apa, på bokstaven B fanns en bild på en Banan osv. Så jag ville göra en sådan i miniformat till M (i skolan var alla kort A4 storlek).
IMG_0342_fotor
Så jag började klippa ut bilder för alla bokstäver och så printade jag ut alfabetet. Det tog sin lilla tid att klura ut bilder till alla bokstäver: Q, X och W var inte jätte lätt. Men det fick bli Quinoa, Quilting, Xylofon, WC och Wellpapp som bilder på dem. Sedan limmade fast dem på kort i storlek med en A6.
IMG_0343_fotor
Jag gjorde korten dubbelsidiga där det på ena sidan finns bilden samt bokstaven i versal och gemen på andra sidan limmade jag fast en bokstavsruta med en liten bild och bokstav och sedan bokstaven på teckenspråk. Jag har varit intresserad av teckenspråk och tänkte att detta är ett bra sätt också för mig att lära mig något nytt. Sedan laminerade jag dem och de var klara att börja användas. Nu kommer M att lära sig bilderna och sen när hon blir äldre alfabetet och tecknen.

Ett tips är att man kan göra en snabb version av detta och printa ut färdiga bokstavsrutor med bokstäver och bilder istället för att klippa ut och klistra som jag gjorde. Av dem kan man också lätt göra ett Alfabetmemory av. 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.