Julkort med Tagxedo :)

IMG_1035_fotor
Jag brukar vara i tid med julkorten men i år så kom julen lite snabbare än annars (eller hur?). Så jag började med julkorten 2 dagar efter att de egentligen borde varit skickade enligt posten. I år använde jag mig av ett textprogram på nätet som heter Tagxedo. Jag var super skeptisk mot programmet först då jag måste ladda ner nåt och så fungerade det ändå inte. Var helt säker på att jag laddat ner ett virus. Men så kollade jag lite till på sidan och det visade sig att min dator inte stödde programmet (förstås!). Men min snälla sambo lät mig använda hans dator och då fungerade programmet direkt på webbsidan utan att ladda ner något över huvudtaget. Perfekt!
IMG_1036_fotor
Programmet fungerar så att man sätter in text och så väljer man hur man vill att texten skall se ut t.ex. vilken symbol texten skall formas till, vilka färger, font osv. Programmet skapar sedan en bild som man kan redigera och pyssla med och så är det bara att skriva ut den. Jag skrev in julsånger och gjorde granar, hjärtan, stjärnor och julgubbar av orden. Man kan också göra t.ex. tavlor, födelsedagskort eller bakgrunder till scrapbooking.
IMG_1032_fotor
Till barn kan man t.ex. göra Alfabetet eller siffror som en tavla och peka och leka utgående från den. Ett riktigt roligt textprogram är det! 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.