Bordstablett med namn

underlägg-300x224_fotor
Så här i jultider tänkte jag tipsa om julklappar som jag gett som massgåva till min sambos familj. 2009 gav jag siluetter till alla (läs inlägget här) och 2010 valde jag att göra bordstabletter med namn på. Jag tänkte att tabletter med ens eget namn på kan vara roligt som bordsplacering och något de flesta inte har sedan tidigare. Jag köpte bordstabletter från Sparhallen och lite broderitråd (från Mattssons). Sedan sökte jag upp broderialfabet så jag hade en ”karta” hur bokstäverna skulle se ut att utgå från. Olika alternativ på broderialfabeten kan man hitta lite överallt och på t.ex. brodera.nu finns olika gratisalternativ. Jag valde att dela broderitråden så jag hade 2 st ”trådar” från huvudtråden. Jag använde mig av en pannlampa som hjälp för att se ordentligt- det kan kännas bättre att vara ensam hemma när du gör detta… Komihåg att vara noga med att du syr stygnen på samma sätt, dvs. att tråden som överlappar den andra tråden alltid kommer från samma håll. Det är kanske lite överkurs men bestämmer man sig för att göra detta är det lika bra att göra det ordentligt.

Utgående från samma idé kan man istället för att brodera t.ex. trycka namn eller skriva ut namn på T-skirt papper och stryka på (detta har jag inte testat på tabletter själv). Vill man inte skriva namn kan man skriva t.ex. ”Gäster” eller uppmanande text som ”Spill inte!”, ”Komihåg att tacka för maten!” eller ”Du vet var diskmaskinen finns!” 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.