Tygblöjor för potträningen

IMG_0881_fotor
Tygblöjor har aldrig varit min grej. Men det kom med två st tygblöjor i mammalådan så jag är inte sämre än att jag åtminstone provade dem på M. Det var ingen hit. Jag tyckte de satt dåligt, läckte och kändes bara jobbigt. Så vi har använt engångsblöjor till M och har egentligen inte funderat på att ha något annat. Men nu i Januari ska vi börja med potträningen på riktigt och då beställde jag potträningsbyxor från POOPS! för att underlätta det hela (läs inlägget här). Jag var positivt överraskad av dem och började faktiskt fundera på om jag borde testa tygblöjor på nytt. Jag tänker som så att om vi börjar med potträningen kommer det att komma tillfällen då jag inte vill att hon är utan blöja men som jag ändå vill att hon märker att det är något annorlunda. Jag tänker främst på natten och då vi åker bil. Så jag skrev om tips och råd på olika forum om vilken tygblöja man borde välja för detta och om det fanns tygblöjor som passade en 2-åring. Jag fick många svar och fick även prova en tygblöja för att se hur den passade på M. Med nytt självförtroende i denna tygblöjvärld som jag i sista minuten stiger in i kändes tipset om POOPS! som ett bra val då jag hade så bra erfarenhet av dem sedan tidigare. Så nu har jag fått testa en bunt av deras All-in-One tygblöjor i ett samarbete med Poops! 🙂
IMG_0873_fotor
Jag kan väl lugnt konstatera att de är i en helt annan klass på dessa tygblöjor än de som fanns i min mammalåda. Dessa sitter väldigt bra på M och tror det beror på ”resåret” som finns bak på blöjan (syns på bilden nedan), att grenen är ganska smal och att det finns knappar för att justera både midja och själva byxan. Knapparna har dessutom samma färg som blöjan så de syns knappt. En stor fördel för oss är att man kan använda dem både som dra upp byxa eller välja att knäppa fast den på plats. Den fördelen finns inte på engångsblöjorna och ibland har det varit lite irriterande att måsta ta av alla skor osv. då vi använt oss av easy-up engångsblöjor.
IMG_0887_fotor
Vi har tygblöjor i både CoolPass (gröna) och Bambu/Bomull (röda) för jag tänkte att CoolPass skulle fungera bra i bilen och Bambu/Bomull till natten. Bambu/Bomull hade jag fått tips om att var bra material och CoolPass hade jag inte hört något om men att den kändes torr och sval mot huden lät som en bra kombination just då man sitter i en bil.
IMG_0894_fotor IMG_0895_fotor
Hittills har jag varit väldigt nöjd med tygblöjorna: de har inte läckt en enda gång, de torkar snabbt, sitter bra och det enda negativa är egentligen att M har inte reagerat alls på att vi bytt till dem 🙂 Så nu är det bara att samla energi för nästa år då potträningen börjar 😀

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s