Det runda Muminspelet

IMG_0756_fotor
Det här spelet som jag fått som bloggåva heter bildletar spelet och det tyckte jag passade in i vår lilla Muminvärld här hemma. Spelet går ut på att alla spelare har ett uppvänt kort var och så vänder man på översta kortet i kortpacken. Nu gäller det att snabbt hitta samma bild på sitt eget uppvända kort och det som just svängdes upp. Gör man det ropar man sitt namn och säger vilken figur som är samma. Svarar man rätt får man kortet till sin hög. Den som har flest kort när mitten högen är slut har vunnit. Spelet är rekommenderat från 4 år och jag spelade det tillsammans med en glad 5-åring och det fungerade jättebra. Roligt och enkelt spel att ha med då man är på resande fot.

Även om M inte spelar spelet så gillar hon korten då de är fulla med olika Muminfigurer. En variation på spelet för mindre barn är att be dem peka ut t.ex. var Hemulen finns.  🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s