Potträningsbyxan i tyg

img_0411_fotor
Jag skall börja potträna M och har förberett mig på det med resepotta (läs inlägget här), böcker om pottbesök och nu senast har jag ett samarbete där jag testat 6 st potträningsbyxor från POOPS!. Det var egentligen min syster som tipsade om att det skulle finnas blöjor som inte tog upp vätska så bra för att barnet bättre skulle känna när det var dags för pottan. Men dessa blöjor var engångsblöjor och det visade sig att de inte tillverkades längre. Så jag kollade runt lite på nätet och hittade då POOPS! potträningsbyxa.
img_0414_fotor
De ser ut som en vanlig underbyxa och har ett insytt frottéfoder som absorberar en liten mängd kiss så att barnet märker att byxan blir våt när man kissar i den istället för på pottan. På samma sätt som när en underbyxa är det bara att tvätta potträningsbyxan i tvättmaskin om olyckan är framme.
img_0410_fotor
Jag tvättade upp byxorna 3 ggr innan jag testade dem med M för frottén absorberar bättre efter några tvättar. Första gången vi testade dem så märkte jag inte så stor skillnad mot en vanlig underbyxa och vi förbrukade alla 6 potträningsbyxor på en eftermiddag men det var mitt fel för jag tänkte inte på att M druckit väldigt mycket äppelsaft innan. Men efter att ha tvättat dem ett par gånger till och utan äppelsaft precis innan tål de en liten mängd kiss och blöjan absorberar vätskan bra för att vara en ”underbyxa”. Föreställ er att ni häller vatten på en handuk istället för ett vanligt bomullstyg, så funkar den. Byxorna i sig är smala vid låren och är de ganska ”tighta” på M men de är väldigt mjuka så det har inte stört henne när vi testat. Nu är det bara att ta mod till sig och börja potträna, men det får bli efter lilla jul!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s