Gör en kalender till barn :)

img_0306_fotor
Den här idén började egentligen med att M alltid svarar ”SIMMA!!” på frågan ”vad ska vi göra idag?”. Så för att försöka få ”idag far vi inte och simmar, det gör vi på fredag. Idag far vi till parken” lite mer konkret så gjorde jag en kalender i form av ett träd. Jag ritade upp ett träd på brunt och grönt papper och klistrade på cirklar för alla datum 1-31. Sedan gjorde jag några gröna cirklar och limmade magneter på dem så man kan täcka in 31 (och i april 29, 30, 31) när de dagarna inte finns i månaden.
img_7118_fotor
Sedan plockade vi lite kastanjer och limmade fast industrimagnet på dem så att de skulle få vara en mask som ålar sig upp dag för dag (i efterhand skulle det varit bättre med flörtkulor, mer praktiskt helt enkelt. Så jag kommer att byta ut kastanjerna mot stora vita flörtkulor och så får det bli en jätte stor snögubbe som ålar sig upp istället!). Sedan köpte jag rundade trä brickor i storlek med de cirklarna jag skrivit siffrorna på (10 st kostade 3 € på Paletten i Mariehamn). På de träbrickorna limmade jag fast bilder på vad vi brukar göra och vad som händer på månaden: parken, handla, åka båt, besök, lilla jul, M:s födelsedag, gunga, vara ute och gå, ansikten på alla i familjen och inte minst SIMMA!
img_0302_fotor
Sedan var det bara att lägga upp trädet på kylskåpet och placera ut magneterna och så fick masken börja åla sig uppåt. Funkade väl sådär idag iallafall… så fort vi satt oss i bilen sa hon: ”SIMMA!” 😀
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.