Storbergets vandringsstig och utsiktstorn i Finström

Idag var vi på en utflykt till Storbergets utsiktstorn som finns i Pålsböle Finström. Hit hittar du om du kommer från Mariehamn och kör mot Godby/Geta. När du kommer till Godby svänger du vänster mot Geta/Ödkarby när den skylten dyker upp. Sedan fortsätter du på den vägen (som jag tror kallas 4:an) tills en skylt där det står Bastö, Bjärström, Pålsböle dyker upp. Här svänger du vänster. Följer den vägen tills skylten Bjärström dyker upp och här svänger du höger (kör du förbi kyrkan har du kört för långt). När du svängt in höger mot Bjärström kommer du att se ett högt berg rakt framför. Detta är Storberget var utsiktstornet finns och du följer vägen upp för berget tills en skylt dyker upp på höger sida som det står Utsiktstorn på. Sväng höger in på den vägen och följer skyltarna till parkeringen.
img_7082_fotor
Stigen upp till utsiktstornet är ca 1 km lång så det blir en tur på ca 2 km allt som allt- en ganska passlig vandring för en dag som denna tyckte jag. img_7071_fotor
Stigen är väl synlig och bred men den går mesta dels på berg så idag var det väldigt halt att gå den så M fick sitta i ryggselen hela vägen dit och tillbaka. Så ett tips är att gå den när det är lite torrare om man har barn med.img_7078_fotor
Vid utsiktstornet finns det två stockbord så det finns gott om plats för Picknick. img_7075_fotor
Utsiktstornet har 4 våningar och bjöd på en fin utsikt även om det var lite disigt. Att hitta tillbaka var inget problem då stigen är så tydlig, bra för mig som har lite svårt med lokalsinnet ibland 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.