Gör en egen vetekudde!

IMG_0870_fotor
På BB kom jag i kontakt med Vetekuddar, Super bra hemma om man har ont nånstans eller när man t.ex. vill värma upp sovplatsen till barnet. Förra vintern brukade jag ha en vetekudde i vagnen till M om det var kallt ute. Vetekuddar gör man lätt själv för det är bara att köpa hela vetekorn t.ex. påsen på bilden kosta 2,10 € och den köpte jag i Life (i Magazin i Mariehamn) och den räcker bra till en vetekudde.
Sy:
Sy en påse av något starkt resttyg ni har hemma och häll i vetekornen och sy fast. Man kan också sy två ”hakor” på vetekudden så man kan trä ett bälte igenom eller sy ett långt ”rör” till vetekudden som kan fungera som ett bälte. Då kan man flytta vetekudden i röret eller på bältet, placera vetekudden på t.ex. ryggen där man har ont och knyta/spänna fast röret/bältet. Då värmer den där man vill och man behöver inte hålla på justera den hela tiden och den följer med om man rör sig. Gör man större vetekuddar är det bra att dela upp den i avstängda fack så att inte alla vetekorn hamnar i ett och samma hörn av kudden. Man kan också broderar nåt fint på påsen som t.ex. ”mot sveda och värk”och ge bort.
Inte sy:
Gillar man inte att sy kan man lika bra ta en strumpa (gärna ren ;P) man inte hittar paret till och fylla upp med vetekorn en bit och slå en knut på strumpan.

Sen är det bara att värma vetekudden eller vetestrumpan i Micron eller ha den i frysen.
Lycka till!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s