Sjunga med kort

bild_fotor
Jag tycker ibland att det känns lite svårt att sitta och fundera ut sånger att sjunga med M. Så jag snodde idén som de har på klapp och klang ( säkert på alla daghem också) nämligen att man har kort utspridda på golvet och så får barnen plocka kort och så sjunger man dem en efter en. Så jag funderade ut vilka sånger jag kan som har lite rörelse eller som jag tycker är bra som vi kan sjunga tillsammans. Listan blev:
– I ett hus vid skogens slut
– Imse vimse spindel
– En elefant promenerade
– Huvud, axlar, knä och tå
– En kulen natt
– Lilla snigel
– Vem kan segla för utan vind
– Vi äro musikanter
– Ekorrn satt i granen
– Klas klättermus
– Blinka lilla stjärna
– Små grodorna
– Klappa händerna
– Prästens lilla kråka
– Mors lilla olle
– 1 2 75 6 7
– 100 (en siffer visa som min mormor lärde mig som liten: 1 och 20, 2 och 20, 3, 4, 5, 6 och 20, 27, 28, 29 och 30 (så fortsätter man till hundra)
(andra man kan lägga till är t.ex. min hatt den har tre kanter, en sockerbagare, bä bä vita lamm, var bor du lilla råtta, Lille katt, Fader Abraham, Min kära lilla Ponny, Jag gick in i en affär osv.)
Sedan ritade jag upp en bild som relaterade till sången och skrev sången på baksidan av kortet. Så nu är det bara för M att ta upp kort så sjunger vi. Det svåraste i detta moment var att rita figurerna på korten 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.