Äntligen! En form för pepparkakshuset!

IMG_6945_fotor
Jag måste tipsa om denna grej som jag hittade i S-market idag, den är gjord av Orthex och den kostade strax under 5 euro. Detta är alltså en pepparkaksform för pepparkakshus! (och JA det är lite tidigt men kunde inte låta bli!). Det enda man behöver göra är alltså att stansa ut denna två gånger för att få ett pepparkakshus som går att pussla ihop UTAN att riskera att man missat nån del eller att det blivit lite fel i måtten på konstruktionen. Det som jag tycker är speciellt bra, när man har en form istället för en färdigköpt byggsats, är förstås att man kan stansa ut hur många hus som helst och göra en hel liten by men också att stansa ut flera delar och på så sätt göra ett längre hus. Nu är det  bara att vänta på att det blir ”pepparkakshus-tider”!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 thoughts on “Äntligen! En form för pepparkakshuset!

  1. Åh ska vi försöka ge oss på att baka pepparkakor ngn dag med barnen? Med jätteäcklig deg så att de inte bara äter utan faktiskt bakar också.. Idag tänker vi fara till Haraldsbyparken. Tänker mig att det är det perfekta vädret så att man får hem ungen därifrån frivilligt. Är ni sjuka fortfarande?

    • Absolut! Vi kan t.ex. baka med trolldeg så får inte våra sambosar fnatt av att vi börjat med julpyssel redan och så får huset stå kvar utan att bli uppätet 🙂 Jag är på bättringsvägen men M blev sjuk i går kväll så vi kommer vara hemma. Men när vi är friska ska vi fixa ”pepparkakor”!

      • Hmm, kanske trolldeg fast i gräddbar form. Tänk dig ett rosa Pippi hus eller muminhus i blått! Detta måste kollas upp. Har hört att man kan göra vita pepparkakor, detta borde ju bli utmärkt genom att lägga i lite karamellfärg! Nu blev jag lite väl exalterad här känner jag. Vad gör du imorgon? 😉

      • Härligt! Imorgon ligger jag i tandläkarstolen men så snart det är över och M är frisk så kommer vi gärna på ett vi-ska-baka-en-hel-stad-party! Roligt med sån iver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s