Rosor av löv

IMG_6889_fotor IMG_6890_fotor
Nu på hösten är det så fina färger på träden och hittade ett tips om att göra rosor av lönnblad som jag förstås måste testa 🙂 Det lät väldigt enkelt också!

M och jag begav oss på jakt efter löv och kom hem med en ganska stor knippe och satte oss vid bordet och började pyssla. Jag gjorde mina rosor så att jag tog ett blad och vek det på det bredaste stället och rullade ihop det.
IMG_6886_fotor
Jag höll fast ”rosen” och fortsatte rulla vikta blad runt tills det blev en bra storlek på rosen. Sen tog jag en vanlig tråd och virade några varv så att den skulle hållas ihop och knöt fast. Jag gjorde 9 rosor och klippte av stjälkarna lite och la dem tillsammans med grönare löv i en vas. Det var EXTREMT lätt och väldigt harmoniskt att sitta och rulla bladen. Rosorna har hållit bra men de gröna löven har skrynklat lite, men det är ju bara att byta ut dem om man vill ha ”färska”.

Man kan också ha den som en annorlunda ”blomkvast” när man far på besök 🙂

Rulla lugnt!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 tanke på “Rosor av löv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.