Hur ska man få ut snoret när en liten bebis är förkyld?

När M var 4 månader blev hon riktigt förkyld. Då menar jag RIKTIGT förkyld. Det är aldrig roligt när ens barn är sjukt men när barnet är så litet är det på något sätt ännu värre. Det största problemet var att hon hade jätte mycket snuva och så små barn fräser inte när man försöker snyta dem. Så vi försökte med ”snorsugare” men efter att ha använt några gånger  var det nästan omöjligt att komma nära med den. Det kan ju helt enkelt inte ha känts så bra att någon petar in ett rör i näsan och suger ut snor. Efter lite efterforskningar och tips var det två tips om stack ut mer och fungerade hos oss:

Tips 1: Skär upp lök och ha en skål bredvid barnet t.ex. när hon eller han sover. Om det är riktigt tjock och kraftig snuva kan man hålla löken nära näsa och mun så öppnar sig näsan.    Ni vet själva hur mycket ögon och näsa börjar rinna när man skär lök så det fungerar. Det enda negativa är att skålen med lök luktar inte speciellt gott på morgonen.
IMG_6885_fotor
Tips 2: På Rådgivningen fick vi tips om Sniffer Junior & Baby som är för barn över 3 månader. Det finns på Apoteket och kostade runt 20 euro. Det innehåller en kräm och ett stift. Vi använde oss av stiftet som ser ut som läppfett och hade det framför M:s näsa så att hon andades in det. Var det riktigt illa strök vi det på överläppen. Detta har vi sedan dess i vår medicinväska då vi reser.

Hoppas detta hjälper om ni blir förkylda! Och löken fungerar på stora som små 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 thoughts on “Hur ska man få ut snoret när en liten bebis är förkyld?

  1. Kom in på denna blogg efter bloggnamnet (via bloggtoppen.fi).Har ekat ” jag ska bara, jag ska bara” från Alfonsfilmen ikväll hos oss (alfons en favorit), sen är det första jag läser om snor. Det kunde lika gärna vara min blogg, med tanke på vårt snoriga barn ikväll 🙂 Och ja, hej!

    • Hej! 😉 Vad roligt att du hittat till min blogg! Ja, det var mycket som stämde in där! Jag har inte provat ditt mellanmålstips, men det måste jag göra! Det skulle ha varit så mycket bättre istället för att klämma in en skål popcorn till idol 🙂

    • ? Alltså den såg ju nästan grotesk ut! Jag som tyckt att det varit jobbigt med de där små med luftboll. Förstår honom… men måste kanske testa denna på M om jag vågar :S Fick ett tips om att pudra lite vitpeppar runt näsan så barnet skulle börja nysa av det, ska testa det först!

      • Jo och ur de där små näsorna måste man suga till ordentligt om det ska ge effekt. Har inte testat dem nu när han är äldre. Men första förkylningen så gallskrek han..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s