En hård kudde – fin till det mesta :)

IMG_6879_fotor Jag fick många konstiga blickar när jag försökte förklara att jag skulle göra en hård kudde. Men nu när det kommer bilder på resultatet så hoppas jag att de skeptiska blickarna ändras till ”aha!”. Här kommer beskrivning på hur jag gjorde kudden man kan använda till det mesta: ljus, skålar, flaskor, vaser, pennhållare… ja bara fantasin sätter gränser! Jag for iväg till Sparhallen och köpte Saana fryspåsar 3 L (kanske lite i största laget) som har ”inbyggd” stängning såndärn plastremsa man kniper ihop för ca 1 euro påsen. For iväg till Ehns och köpte 5 kg gips för 9,50 euro och sen hem igen. När jag väl började med projektet hemma misslyckades jag många gånger… inte kul! Här kommer lite tips på hur ni skippar de misslyckade försöken som jag gjort och hoppa direkt till det lyckade försöket: – Testa första gången ensam och håll inte på med annat då gips stelnar fort. – Ta två av fryspåsarna och trä dem i varandra så de blir en, peta ut kanter och hörn i varandra. – Ha en bunke som du inte är rädd om (typ. fotbads-storlek) och gör allt i denna. – Ha en sked eller slev som får slängas vid behov. – Läs på gipsförpackningen hur mycket vatten och gips pulver du skall ha för att fylla fryspåsen ca 4/6 delar. (Om det inte står något är oftast förhållandet 2 delar gips 1 del vatten. Fick tips om att till 1 liters påse borde 6-7dl gips och 5,5-6 dl vatten fungera). – Akta att kladda ner förslutningen på dubbelpåsen. – Häll i vatten i den dubbla påsen och börja sedan ösa in gipspulvret med sked. – Rör om med skeden i påsen när du har den mängd gips du önskar, men försök få så lite luft som möjligt i gipssmeten. – Stäng innersta påsen nästan helt och pressa ut all onödig luft innan du försluter den helt. Du kan också suga ut luften med sugrör. – Töm även den yttre påsen på luft och stäng den också. – Om det kommit gips emellan eller påsen inte vill stänga sig så är det bara att stansa fast ”luckan” fungerar det också. Så ha en stans nära ifall det behövs. – Lägg ned påsen i bunken och ställ en tyngd av önskad storlek på mitten.IMG_6872_fotor – Lägg t.ex. böcker på som kan vila mot bunkens kanter så att tyngden hålls och pressas ner. men tryck inte för hårt så att påsen öppnar sig.Det är inte kul.IMG_6871_fotor – Låt gipset ”bränna” dvs. stelna. men kolla först att inte tyngd eller något annat rör påsen och skapar något på påsen som man inte vill ha. – Låt bränna tills den känns hård på ytan (Jag orkade bara vänta 3 h) – Ta bort tyngderna, klipp upp påsarna och ta ut din kudde. IMG_6873_fotor IMG_6874_fotor – Låt kudden torka (min torkade på 5 dagar). – Du kan sedan dekorera eller måla den hur du vill. – FÄRDIG! Fungerar också att göra den med betong eller vatten (som då blir is ute). Lycka till! IMG_6884_fotor IMG_6883_fotor IMG_6881_fotor bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 thoughts on “En hård kudde – fin till det mesta :)

  1. När vi gjöt i betong i våras provlagade en en sådan kudde men med betong! Då tror jag att det var en ”rund” sten som var tyngd så att det skulle se ut som ett huvud legat där. 🙂
    Men det där kanske man borde testa!

    • 🙂 Ja, där sa du nåt! Betong kan man också laga det med! Oj, vad fint det sku vara med en mega kudde och en stor fackla i mitten! hmmm.. kanske jag får min kära sambo med på det projektet 😉

      • Jag har en säck betong i garaget som väntar på att inspirationen att rinna till, bla skall det gjutas ett bokstöd av en gammal dunke. (Modell mindre) Det är superkul med betong! Fackelhållare skulle jag också behöva gjuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s