Picknick platser i Bomarsund

Picknick är alltid roligt. Tänkte tipsa om 3 ställen man lätt kan ta sig med bil och som ligger nära varandra: Bomarsund och de tre ställena Brännklintstornet, Djävulsberget och Notvikstornet. När vi var där var klockan redan efter 18 så bilderna är ganska mörka men utsikten på plats var slående. När du kör mot Bomarsund kommer alla skyltar om dessa platser att dyka upp på höger sida men de visar att du skall svänga vänster.

Bild 24_fotor

Först kommer Brännklintstornet. Du kan köra bil ända upp bredvid tornet. Där finns en infoskylt och här börjar även vandringsleden ”Kyrkleden” som jag aldrig gått men den finns på min ”to do list”. Här finns ett stockbord men jag tycker det är placerat på ett lite tråkigt stäle. På bilden ser man bordet nedanför det ena fönstret och utsikten finns andra sidan tornet, men kanske man skulle få känslan av att bo där på riktigt om man skulle suttit där en längre tid…
Bild 23_fotor
Andra stället som dyker upp är Djävulsberget. Detta berg har jag inte märkt fast jag varit många gånger till Bomarsund. Märkte det när vi var ut på tur med ett gäng mammor med barnvagnar. Jag tror att jag missat det för att skylten till tornet finns så pass nära den stora skylten ”BOMARSUND” att man siktar in sig på den och kör till nästa sväng. Men om man kör förbi denna missar man också en otrolig utsikt. Djävulsberget är Bomarsunds högsta punkt och är 62 m.ö.h. Man kommer ända upp på berget med bil och här är utsikten fantastisk åt alla håll. Här finns info tavla, stockbord och man ser både Brännklintstornet och Notvikstornet härifrån. En otroligt fin plats att paus på. Här verkar dock alltid blåsa så det är bra att ha tillräckligt med kläder på sig.

Bild 22_fotor
Det tredje stället är Notvikstornet. När du kommer till Bomarsund svänger man till vänster in mot Puttes Camping men följer bilvägen till höger för att sedan svänga vänster igen. Följ skyltarna och bilvägen tar dig ända fram. Det är det mest välbevarade tornet och här finns många kanoner och gluggar att titta ut från. Riktigt fint här också.

Känner man sig riktigt hurtig kan man parkera bilen vid Puttes camping och gå till något eller alla tornen. Jag har testat att gå till djävulsberget på vintern i djup snö… kanske inte det bästa men upp kom vi till sist! Så med rätt inställning fungerar dessa platser även på vintern 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.