Siluett som gåva

profil1_fotor

I min släkt slutade vi att ge julklappar till de vuxna för många år sedan… Tror det var nån incident när den 22:a boken från jultidningsförlaget dök upp i julklappshögen, som ingen hade beställt och ingen komihåg vem man köpt den till egentligen, som gjorde det. Först var det väl kanske lite svårt men efter nåt år verkade även min kära mor vara med på noterna. Och det är faktiskt ganska skönt att inte stressa med en massa julklappsköp. Nu för tiden köper vi bara julklappar till barn (och nej min käre bror 20+ du har passerat det sträcket). I min sambos släkt ger man julklappar (med betoning på -AR :D) till varandra. Så eftersom jag inte hade gnuggat julklappsknölarna på en tid så var det så dags när det började gå mot jul. Jag tänkte som så att jag skulle ge samma sak till dem alla…  Första året fick alla stickade sockor.

Siluett är en annorlunda gåva att ge och chansen att de redan har en på väggen är liten. Men för detta krävs det lite planering… därför tipsar jag om det lika tidigt som jultidningsförsäljningen börjar 😉 Först behöver man nämligen en bild på personen i profil. Gärna mot vit bakgrund. Förstora upp bilden till lämplig storlek och printa ut, gärna i svartvitt så är det lättare att se profilen. Lägg den färg av papper som du vill att siluetten skall ha bakom bilden. Jag valde att göra svarta siluetter. Det kan vara bra att använda dåligt lim så att bilden inte rör sig allt för mycket då man klipper, t.ex. stiftlim fungerar bra.Ta fram den vassaste lilla saxen du har. Jag använde en Fiskars och börja klippa. Du behöver ha väldigt bra belysning när du gör detta. Det är nästan på gränsen att man borde suttit med en pannlampa och gjort detta. Limma sedan den utklippta siluetten på vitt papper och ramade in. 🙂 Ramarna på bilden är från IKEA och kostade 3 euro st och man kan förstås matcha pappret med ramens färg om du vill det. Rolig och annorlunda present/julklapp 🙂

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 tankar på “Siluett som gåva

  1. Vi äääälskar dina hemgjorda julkappar! De e n bra ide´ som inte stöder köphysterin som existerar i den nämnda släkten =) !

  2. å nej, det har varit jätte skönt att slippa bry sig om presenter förut, nu blir man ju bara helt konfunderad över det hela..

  3. jag måste säga att jag hade redan stora problem med att hitta julklappar till två små herrar, nu har jag även en liten dam.. man borde nog samla på sig ett förråd av presenter så att det inte blir så stressigt sen dagen före… 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.