Vad gör man när sitt barn kommer bort?

Bild 19_fotor

Att ens barn skulle komma bort hör till alla föräldrars mardrömmar. Jag har varit med och arrangerat resor och dyl. och då haft lappar som man klistrade på barnen med kontaktuppgifter till föräldrar om de av någon anledning skulle komma bort från flocken. Problemet med dessa var bl.a. att barnen tog bort dessa, vatten och lek gjorde så man inte såg vad det stod, bytte man kläder på barnet måste man sätta ny, var man iväg flera dagar måste varje barn ha xx antal lappar, vid simning fanns det ingen lapp som hölls på osv. När jag själv fick barn så vill jag bara slå ifrån mig tanken att detta skulle kunna hända. Jag ska alltid ha koll på var M är. Men så är det tyvärr inte alltid, ett ögonkast på t.ex. telefon är allt som krävs för att M skall ha farit på upptäcktsfärd på egenhand. Till och med hemma där man vet alla vrår kan man ibland få leka en ofrivillig kurragömma lek.

Senast när vi var på Silja Line stod jag vid infon och mitt i allt stod det en man med ett gråtande barn på ca 3 år bredvid mig. Barnet pratade på ett språk jag inte förstod och mannen förklarade att han hittat barnet gråtandes i en korridor. Då bestämde jag mig att söka reda på något som kunde hjälpa M om hon skulle hamna i samma situation och inte kunna kommunicera. Jag sökte på nätet och hittade Infoband och detta inlägg görs i samarbete med dem. De är gjorda av mjukt plast och kan användas flera gånger, tål vatten, spännet måste öppnas med två händer, kan användas flera dagar i rad osv. Dessutom är infoband väldigt fina och M vill inte ta av sig sitt och använder det som armband, PERFEKT medandra ord! Dessutom behöver man inte ha nån special penna med utan funkar med en vanlig kulspetspenna eftersom texten blir vattenfast på bandet. Vi har nu övat med M och det hon visar på bilden skall hon göra om hon tappar bort mamma eller pappa. Då kan hon ändå kommunicera det som behövs oavsett vad för språk den andra talar. Önskar innerligt att hon ALDRIG behöver göra detta!

Bild 21_fotor
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 thoughts on “Vad gör man när sitt barn kommer bort?

  1. Jag satte sånt band på min 18 åriga dotter som åkte på festival i annan stad, hon o hennes kompisar tyckte det var superkul =) Skrev personnummer o tel nr till mest ansvariga kompis som var med. Tänk om hon skulle bli för full, råka ut för nåt etc o ingen vet vem hon är.

  2. Det är också ett bra användningssätt Heléna! Man kan också använda dem på kalas och t.ex. ha gästerna att delta i lekar enligt vilka band de har, eller bröllop där brudens sida har röda band och brudgummens blåa, eller fester där singlar har gröna band och upptagna röda band.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s