Godby Arboretum- Vandringsled på Åland

IMG_6791_fotor IMG_6794_fotor

Efter förra söndagens rivstart med vandring så fortsatte jag denna tradition (?) och begav mig till Godby Arboretum. Stigen finns precis vid Uffe på Berget dvs. om du kommer från Mariehamns hållet kör du mot Saltvik/Godby/Sund/Vårdö.Du körlängs den vägen tills du ser Ålands längsta och enda tunnel (med ett högt utsiktstorn och cafe påsomkallas Uffe på berget). När du ser tunneln sväng första vänster och direkt höger (där finns en skylt skogsstig 200m), kör du genom tunneln har du kört för långt. Du kommer till en parkering och där är det bara att lämna bilen och gå tillbaka längs med vägen du kom och ungefär mittemot var du går in mot Uffe på berget börjar Godby Aboretum. Ingången till stigen är en stor port men den är väl kamouflerad så man kan mycket väl missa den.

IMG_6795_fotor

Stigen är en ca 1,5 km lång runda och det är nästan omöjligt att tappa bort sig på denna då det är en bred och välmarkerad stig. Stigen är inte lämplig för barnvagn och man korsar bilvägar 3 gånger om man går hela. Längs med stigen finns det skyltar om vad för träd man ser och det finns ett stockbord ungefär 700 m in på stigen. M är snart 2 år och när vi gick den i morse hade det regnat hela natten men merparten av stigen kunde hon gå själv utan hjälp. Ett ställe på stigen är det väldigt mycket rötter men annarsär det väldigt bra underlag. En perfekt liten tur som start på söndagen!

Bild 19_fotorBild 20_fotor
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 thought on “Godby Arboretum- Vandringsled på Åland

  1. Härligt för barn springa runt och leta stenar och kottar mm och få frisk luft och en sån härlig dag för skogspromenader :)!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s