Tegelhylla- ett tungt projekt men så praktiskt!

IMG_0858_fotor

Tegel hade bara varit något som mina föräldrars hus var gjort av men när jag skulle hälsa på min kompis F förändrades allt. Tror det var hennes pappa som hade kommit på idéen att göra ett TV bord av tegel. Och när jag steg in i den lilla ettan och såg detta tegelröda mot trädet var en kärlekssaga född. Jag har sedan dess alltid haft en tegelhylla. I vårt hem finns det just nu 3 st :).

Vet inte riktigt var jag skall börja… Blir så ivrig!!! Alltså Tegel kan man bygga precis hur man vill! Man kan variera hyllan i oändlighet! Man kan ha den inne eller ute helt beroende på vad hyllplanen är gjorda av. Den vi har på Åland gjorde jag så här: Mätte upp hur hög och hur många hyllor jag behövde och hur bred den skulle bli. Satte mig i bilen och körde till ”Simons” och gick fram till en man på gården och förklarade att jag skulle köpa tegel och lite plankor. Kan ju säga att han var väldigt hjälpsam! Han rada in tegel och sågade även till exakta bitar av plankan jag skulle ha och så packade han in dem i bilen åt mig. Super Snällt! I Åbo köpte jag tegel på Bauhaus och där var tonen en annan: där fick jag rada själv och gubben där konstaterade surt att ”vi brukar sälja pallvis inte styckevis” när han stod och räkna hur många tegel jag packade in. Nåja här gick det superbra! Bilen tung som ett skrotflak körde jag hem och fick börja min vandring med ett par tegel åt gången dit de skulle (tro mig bäst att ta lite åt gången- de väger mycket!). När man sen börjar rada själva hyllan är det viktigt att lägga t.ex. filtduk under de tegel som blir längs ner om det är på trägolv eller plastmatta. Jag skulle ha min i badrummet så lade inget under. Det är också viktigt att börja rada där man skall ha stapeln och rada ordentligt. Att flytta eller börja räta på 8 tegelstenar gör man inte i första taget. Sen lägger man in brädor, hyllplan eller dyl. efterhand som man radar där man vill ha dem. Alla hyllplan sitter ordentligt förutom det översta som lätt kan skjutas på (Ha detta i åtanke med var du bygger hyllan). Om du gör en väldigt bred hylla så kan det vara bra att lägga fler än två staplar tegel. När du radat klart är hyllan klar och den kan monteras ner, flyttas och göras om hur många gånger som helst. Nästan som ett stort lego bara det att man får ett träningspass på köpet 😉

Kom dock ihåg att om du ”tappar” tegel på ett golv är det troligen golvet som får märke och inte teglet… Inget jag rekommenderar att du testar…
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 tanke på “Tegelhylla- ett tungt projekt men så praktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.