Kastelholms skogsstig

Bild_fotor

Idag är det söndag och istället för att bara slappa så började vi dagen med att fara iväg till Kastelholms skogsstig. Jag har bott på Åland i 5 år och jag hittade den här stigen för drygt ett år sedan. Fattar inte varför jag inte hittat den tidigare för den är tydligt utmärkt men jag hade ändå missat den. Så idag for vi dit för 3:je gången. Vägbeskrivningen dit är: när du kommer från ”stora vägen” alltså du kommer körande från t.ex. Mariehamn så kör du ut mot Sund. När du kommer till Sund så kommer skylten till Kastelholms slott att dyka upp och här finns även en skylt ”skogsstig 4,7 km”. Du svänger höger in på vägen och när kört över en brant backe och ser slottet skall du svänga höger igen (finns skylt på vänster sida av vägen om skogsstigen). (Ca 500 m in finns även en annan kort vandringsled till ett fint utsiktstorn men såg idag att det nu är stängt pga. skada :S så far inte dit före detta är lagat.) Följ vägen ca 4 km. Och JA ni kommer att köra på små grusvägar och tro att ni kört fel, men fortsätt bara. Sedan dyker skylten upp mitt i ingenstans och där finns också en liten parkering. Stigen har lappar med vad för träd som finns där och det är roligt att veta vad man har runt i kring sig. Vi har alla gånger gått till pausplatsen och tror den heter ”skogshyddan”. Man kan också gå strandstigen men har aldrig testat denna. Då vi gått till pausplatsen har vi fortsatt stigen men då man möter en bilväg har vi fortsatt (till vänster) på bilvägen till parkeringen istället. Nästa gång ska jag testa strandstigen eller gå hela rundan. Det är en jätte fin stig som är väl utmärkt och broar och plankor där det är vått. Den senaste veckan har det regnat mycket här så om ni går den de närmaste dagarna är ändå stövlar att rekommendera.
Bild 1_fotor

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.