Tuttar, tuttar, tuttar överallt! Men skillnad på ren och smutsig!

IMG_3939_fotor

Innan jag fick barn så sa jag att jag ALDRIG skulle använda tutt. Fattade inte personer som gjorde det, vad skulle det vara bra för?
Det tog inte länge förrän detta var som bortblåst. Och ger man tutt till sitt barn så dyker det upp praktiska problem i vardagen som man inte är van med som t.ex. är den här tutten ren eller smutsig? Jag löste detta genom att köpa 2 krukor á max 1 € från IKEA och skrev RENA på den ena och SMUTSIGA på den andra. Problemet löst och det är bara att ta tuttar från smutsiga, göra tutt-test, koka dem och sedan lägga dem i rena krukan 🙂

När jag ändå var på gång gjorde jag en likadan kruka för ”napphållare” och en för salvor (jobbigt att försöka få dem att stå på korken så för mig är det mycket bekvämare att slänga dem i krukan).

Ps. För läsare från Sverige tutt = napp 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 tankar på “Tuttar, tuttar, tuttar överallt! Men skillnad på ren och smutsig!

  • Hihi, ja man kan aldrig veta med barn 🙂 Men förstår faktiskt inte hur föräldrar klarar babytiden utan tutt! 😉

   • Tuttstrejk x 4, ja eller åtminstone första totalvägra…
    Dom övriga 3 gick på samma rutiner som första…

    Man behöver inte koka tuttar och nappflaskor… Eller avvänja dom med tutten… De e väl fördelen (;

   • Det är absolut en stor fördel att inte behöva koka tuttar och nappflaskor! Avvänjningen gick i vårt fall väldigt smärtfritt som tur var! Super strongt med 4 utan tutt! Jag var många gånger väldigt glad över att hon inte vägra. 😉

 1. Smarta behållare, Haha, jag är från Sverige och förstod på engång att det var napp du menade med tutt. Jag har själv sagt tutt om nappen då min dotter hade napp. Sonen är en tuttvägrare, ingen plasttutte i hans mun, nu är han förvisso över 2,5år. Så det är ingen tutte varken plast eller naturelle för hans del 😉
  Trevlig och fin blogg du har.

  Hälsningar Sara Johanna, jag finns med i gruppen; Vi med barn födda 2011 på Facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.