Lista på saker att göra när det regnar – både ute och inne

Idag har det regnat och varit blött hela dagen… MEN det är inget fel med det om man inte bara sitter inne och väntar på att det skall sluta regna. Jag har förberett en invasion av min syster och hennes 4 barn, och med 5 barn i huset behöver man ha lite i bakfickan för sysselsättning både inne och ute. Här kommer min lista hittills:

Inne: Pussla, Rita, Bygga Lego stad, Baka, Maskerad, Spela brädspel, Spaning (ha kikare och titta ut genom fönstret och spana på t.ex. en familjemedlem som går på gården), Bygga koja, Spela inomhus fotboll med mjuk boll, leka inte röra golvet, Gör djur av sockor (när jag var liten hade jag trätt en stickad socka över en krocketkubba och hade till häst), gör pappersflygplan och ha kasta omkring, gör en femkamp ( t.ex. kasta bollar i hinkar, krypa till en vägg, Limbo, Knorr på grisen och gissa rätt på smaker med förbundna ögon), blindbock, kurragömma, följa John ;),  modevisning, orkester, kuddkrig, sagostund, Leka safari (med hjälp av alla mjukisdjur), spela teater, längdhopp (med hoppgrop i form av madrasser), upptäcktsfärd med ficklampa, min kortLek.

Ute: Hoppa i vatten pölar, Fiska (på riktigt eller som lek i vattenpölar), Gå på maskjakt, Käpptävling (vilken pinne kommer fram först i ett dike) eller ankrace, Bygga sandslott (funkar bra när all sand är våt), utflykt i skogen, plocka svamp, leka i vår eka på gården att det är storm, Krocket, spela kubb, leta grodor (finns många på vår gård), göra kanaler och se hur vattnet far iväg, skatt jakt (göm saker på gården), paraply i sig är roligt, kan sjunga sånger om regn: Hej sa Petronella i från Plaskeby, Imsevime spindel, regnet det bara öser ner.

Annat: Handla, fara till simhallen, fara till biblioteket, Fara till Leklandet, Fara till något museum (på Åland finns det t.ex. ett brandbilsmuseum, jakt och fiske museum), Lilla holmen som är en ö med lite djur, åk och bowla.

Ha så kul i regnet!
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s