En apparat som visar hur länge barnet sover- finns den?

Tänk om man hade en apparat som visade hur länge barnet sover! Så fort barnet somnat vet man om sover barnet 10 min, 1h eller 3h. Jag har många gånger tänkt på hur bra en sådan apparat skulle vara och så skönt det skulle vara att veta sovtiden på förhand. Men samtidigt så är jag så sjukt effektiv tiden som M sover, just för att jag inte vet hur länge hon gör det. Jag går på högvarv och är super fokuserad, snabb och strukturerad. Så kanske det är bra att det inte finns någon sådan apparat för då kanske jag skulle bli ineffektiv under hennes sovstund.

Kanske man borde annamma ”jag vet inte hur länge barnet sover” mentalt även i andra sammanhang och skippa tanken att man har en viss tid på sig att göra något (och oftast gör man uppgiften först då tiden håller på att ta slut/deadlinen närmar sig).

Dagens filosofiska tanke 😉
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 thoughts on “En apparat som visar hur länge barnet sover- finns den?

  1. Ursäkta, med där har du fel, med stor sannolikhet. Finns inga som har så bråttom som pensionärer. Många säger öppet att de inte förstår hur de nånsin haft tid att arbeta! Inte mycket sovande där, inte.

    • 😀 Det kanske är så att man har mindre och mindre tid med åren. Så det gäller att leva här och nu och njut av stunden oavsett hur mycket man sover 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s