Lära sig färger med burkar

IMG_5981_fotor
En rolig lek är att ha krukor eller burkar och måla olika färger i botten på dem och sedan gömma saker av samma färg under ( här är duploklossar väldigt tacksamma eftersom de finns i de flesta färger). Man kan givetvis ha burkar som är färgade också (t.ex. målade ärtsoppsburkar). Så säger man t.ex. brun och så får barnet lyfta på den bruna och hitta biten där under. Man kan förståss gömma vad som helst under t.ex. mat om barnet matvägrar (grön-gurka, vit-mjölk, brun-bröd osv) eller gömma olika delar som hör ihop t.ex. bitarna från Brios Clown 🙂
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.