Köplista- för att hålla barnet kvar i kärran i butiken

IMG_6484_fotor
Ja, vad är nu detta? Jo, det hela började med att M har väldigt svårt att sitta ner och vara lugn i vagnen när vi handlar. För att hon skall sitta ner får hon antingen äta bröd, tomat eller dricka trip (som vi numera kallar sugsaft). Detta är inte alltid så lyckat och personalen i butiken tror jag inte heller uppskattar det alla gånger. Så nu har jag gjort en mega bunt med ca 200 kort som på ena sidan har en bild på det vi skall köpa och på andra sidan står det för säkerhetsskull vad det är. Alla är laminerade och jag har dem samlade i en mapp efter färgkoder:
Rött- Kött, Kyckling, Fisk
Blått- Mejeriprodukter
Grönt- Frukt och Grönt
Gult- Torrvaror
Vitt- allt annat som blöjor, lampor, papper osv.IMG_6485_fotor
Så nästa gång vi far till butiken skall jag plocka ut det vi skall handla och ta med dem i en minimapp kallad ”köplistan”, ska se hur det går!

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 thoughts on “Köplista- för att hålla barnet kvar i kärran i butiken

    • Tack! Det var snällt sagt! Och självklart är det bara att sno den! Man kan ju också göra det till en annan ”lek” där ett barn är i kött disken (har röda korten), ett annat i mejeridisken (med blåa korten) osv. och så kommer de andra och handlar och får kort istället för den riktiga varan. De är bara fantasin som sätter gränser när de väl är gjorda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s